Sing2help

Sing2Help is in juni 2018 ontstaan uit een vriendengroep van het Dilbeekse popkoor Maggie’s Melody (www.maggiesmelody.be), maar al snel kregen we de steun van het voltallige koor – één groot hecht team (en nog vele andere mensen).

Onze naam komt uit ons eerste project: “we zingen om mensen te helpen te zingen”. Al zingend (onze gezamenlijke passie!) willen we een goed doel steunen en in 2018 kozen we voor OverStem Kanker, een koor dat mensen zonder stembanden wil laten zingen om hun stem te verbeteren en om op deze manier hun zelfvertrouwen terug te winnen. We gaven een groots benefietoptreden, we verkochten wafels, cupcakes, boekwijzers, fotokaarten, herbruikbare groente- en fruitzakjes, mutsen en sjaals, we gaven een a capella optreden op een kerstmarkt… Zo konden we het mooie bedrag van 4.500 euro doneren aan OverStem Kanker.


In 2019 hebben we ons project verder gezet: in april zongen we de leukste liedjes op onze “Singachirosong”-zangstonde en in september gingen 18 ploegen de strijd aan in onze gezelligste quiz. Op 2 november gaven we ons tweede benefietoptreden in zaal Savio (Dilbeek). Deze keer kregen we hulp uit aparte hoek, namelijk het OverStem Kanker Koor zelf. Het werd een hartverwarmend en prachtig optreden. Het jaar 2019 werd mooi afgerond met onze deelname aan De Warmste Week. We mochten ons project voorstellen en onze cheque (tbv 6.500 euro) overhandigen op het podium in Kortrijk. Daar werden we verrast door de aanwezigheid van onze medezangers van het OverStemKanker Koor. Dit ontroerende moment kan je hier nog eens bekijken: https://stubru.be/dewarmsteweek/indrukwekkendkoorvanledenmetbeschadigdestembandenbrengtwhatawonderfulworld?fbclid=IwAR277MLkXd-jGhOVu9ygmSgD8XgXutgA75xXukok7Vv2wSPFmA3nVwIiANU


Corona legde onze werking in 2020 en 2021 wat stil, maar niet helemaal. We stippelden onze Warmste Wandeling uit: een fotozoektocht in Dilbeek met muzikaal tintje. Hiermee steunden we de vzw Rouwkost die kinderen en jongeren hulp biedt bij het verlies van een dierbare.


Gelukkig mochten we in 2022 terug zingen: tijdens de repetitiedagen van het koor verkopen we steevast drank en taart ten voordele van Sing2Help (een traditie die nog altijd verder gezet wordt).


In november 2023 beleefden we een onvergetelijke avond met een Live karaoke, weer ten voordele van De Warmste Week. En in 2024 baten we de Pedemolen uit en zorgen we voor een fotozoektocht.


Benieuwd naar ons volgend project? Hou deze pagina in de gaten!


Wens je een donatie te doen, dit kan op het rekeningnummer van Sing2Help: BE69 7360 5290 5278. Daarnaast kan je ons steunen via Trooper: koop je iets online, vertrek dan vanuit de site https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/sing2help en kies je winkel. Doe zoals altijd je aankoop. Nadat jij je aankoop afgerond hebt op de website van de shop, schenkt deze shop een percent van jouw aankoopbedrag of een vast bedrag aan onze vereniging. Belangrijk voor jou om te weten: jij betaalt niets extra en je hebt keuze uit meer dan 600 shops die verenigingen op deze manier steunen.


Alvast bedankt voor jullie steun! Meer info: www.maggiesmelody.be/sing2help


3 November was een avond om nooit meer te vergeten. Dank u aan alle medewerkers, vrijwilligers, organisatoren, publiek, zangers,… om er een prachtavond van te hebben gemaakt!

Reportage RingTV

Wij zijn Sing2Help2Sing