fbpx

Sing2help

Sing2Help kennen jullie als een koor dat al zingend wil helpen. Maar samen zingen zit er nu niet in en optreden is al helemaal niet mogelijk. Wat wel kan, is wandelen🚶🏻‍♀️🚶🏽‍♂️.

Daarom nodigen we jou uit om op stap te gaan in Dilbeek en bieden je onze “Warmste Wandeling” aan. Want wandelen is leuk. En ontspannend. En gezond. Je doet het wanneer je wil. En het kan in je bubbelgezelschap of in je anderhalvemeter-gezelschap. 

Omdat Sing2Help momenteel niet samen kan zingen, zijn we een beetje onze inspiratie kwijt. Ga tijdens een uitgestippelde wandeling en aan de hand van foto’s op zoek naar onze liedjes zodat we terug kunnen zingen.

Het bubbelgezelschap dat alle liedjes gevonden heeft en het nauwkeurigst geantwoord heeft op onze schiftingsvraag wint een leuke prijs.

Voor dit project zochten we een nieuw goed doel. We vragen per bubbel een deelnameprijs van 5 euro. Dit storten we volledig aan de vzw Rouwkost. Deze vereniging helpt, informeert en begeleidt kinderen en jonge mensen bij het plotse verlies van een dierbare. Iedereen wordt wel eens geconfronteerd met het overlijden van een geliefde, en nu misschien nog meer. Zo’n overlijden gooit je overhoop. En zeker jonge mensen kunnen hierbij een helpende hand gebruiken. Bekijk zeker eens hun site voor meer informatie: https://www.rouwkost.be

Wat bieden wij aan?

  • een wandeling  van ongeveer 6 km in het groen en op rustige (misschien nog ongekende) wegen, op de rand van Dilbeek, Groot-Bijgaarden en St-Ulriks-Kapelle. Of je kan kiezen voor een langere tocht van ong. 9 km. (Beiden starten in de buurt van het station van Dilbeek: dus zowel parking als openbaar vervoer in de buurt!)
  • met fotozoektocht om het spannend te houden
  • en wat is een activiteit van Sing2Help zonder muziek? Daarom koppelen we er een kleine muziekquizaan vast
  • en last but nog least een goed gevoel want met onze wandeling steun je een goed doel! 

Wil je enkel wandelen? Of wel de foto’s zoeken en geen muziekvragen oplossen? Dit is ook mogelijk. Het enige wat wij willen, is jou een leuke ontspanningsmogelijkheid te geven met je gezin. Of spreek eens af met familie of vrienden die je al even niet gezien hebt. De ideale activiteit om samen nog eens plezier te maken. 

👉🏼 Schrijf je in door 

  • een mailtje te sturen naar sing2help@gmail.com
  • én 5 euro te storten op de rekening BE69 7360 5290 5278 van Sing2Help

Dan ontvang je van ons de beschrijving van de wandelingen en de uitleg over de zoekopdracht met de foto’s. 

Wegens groot succes loopt onze wandelzoektocht voor onbepaalde duurtijd verder.  We laten nog weten via mail en/of via onze Facebook wanneer we de actie afsluiten. Nadien wordt de winnaar bekend gemaakt.

Hou wel rekening met het volgende:

  • omdat we zoveel mogelijk rust en natuur opgezocht hebben, is deze wandeling spijtig genoeg niet mogelijk met rolstoel en buggy (tenzij misschien een buggy die bos en modderwegjes aankan). Voorzie degelijke wandelschoenen!
  • hou het veilig en hou zeker rekening met de geldende corona-maatregelen! Wandel enkel met je eigen gezinsbubbel. Of spreek af met maximum 4 personen (tenzij andere maatregelen van toepassing zijn) maar hou dan voldoende afstand. Normaal gezien is dit geen drukke route, maar hou toch een mondmasker bij de hand.
  • heel af en toe kom je op een gevaarlijkse straat (om over te steken bv). Hou zeker rekening met de geldende verkeersregels. Wij zijn niet verantwoordelijk voor ongevallen tijdens deze wandeling. 

We wensen je een gezellige en (ont)spannende bubbelwandeling toe. Of een anderhalvemeter-wandeling met familie of vrienden. 

Magalie, Vera, Hilde, Lies

Sing2Help


3 November was een avond om nooit meer te vergeten. Dank u aan alle medewerkers, vrijwilligers, organisatoren, publiek, zangers,… om er een prachtavond van te hebben gemaakt!

Reportage RingTV

Sing2Help is in juni 2018 ontstaan uit een kleine vriendengroep van het Dilbeekse popkoor Maggie’s Melody, maar al snel kregen we de steun van het voltallige koor – één groot hecht team (en nog vele andere mensen).

We speelden met het idee om aan de Warmste Week van Studio Brussel deel te nemen om al zingend (onze gezamenlijke passie!) een goed doel te steunen.

Dit goede doel is: OverStem Kanker. Dit is een koor dat mensen zonder stembanden wil laten zingen om hun stem te verbeteren en om op deze manier hun zelfvertrouwen terug te winnen en hen op een positieve manier in de aandacht te brengen.

We hebben een gezamenlijk ambitie: samen zingen, vrienden maken, plezier maken…Vandaar de keuze van de naam van ons project: “we zingen om mensen te helpen te zingen”. Een mooie samenvatting van ons doel als vriendengroep en koor.

In 2018 konden we nog niets in het kader van de Warmste Week doen, maar we gaven toch een groots benefietoptreden, we verkochten wafels, cupcakes, boekwijzers, fotokaarten, herbruikbare groente- en fruitzakjes, mutsen en sjaals, we gaven een a acapella optreden op een kerstmarkt…

Zo konden we het mooie bedrag van 4.500 euro doneren aan OverStem Kanker. Hiermeer kunnen zij onder andere hun wekelijkse repetities op verschillende plaatsen laten doorgaan.

En nu zijn we terug gestart met nieuwe plannen: Warmste Week 2019 here we come!In april zongen we de leukste liedjes op onze “Singachirosong”-zangstonde. Op 14/9/19 gaan we quizzen in Groot-Bijgaarden en op 2/11/19 geven we ons benefietoptreden in zaal Savio (Dilbeek). Deze keer krijgen we hulp uit aparte hoek, dus verwacht je maar aan een heel verrassend spektakel.

Wens je ondertussen een donatie te doen, dit kan op het rekeningnummer van Sing2Help: BE69 7360 5290 5278 van Sing2Help.

Alvast bedankt voor jullie steun!

Meer info: https://www.maggiesmelody.be/sing2help2sing/

Je kan ook OverStem Kanker volgen: https://www.facebook.com/overstemkanker/

Wij zijn Sing2Help2Sing