Sing2help2sing

3 November was een avond om nooit meer te vergeten. Dank u aan alle medewerkers, vrijwilligers, organisatoren, publiek, zangers,… om er een prachtavond van te hebben gemaakt!

Een vriendengroep die ontstaan is uit het Dilbeekse popkoor Maggie’s Melody leefde met het idee om ooit eens deel te nemen aan de Warmste Week van Studio Brussel om al zingend (onze gezamenlijke passie!) een goed doel te steunen.

Eén van de eerste vragen was: wat gaan we doen? Het antwoord is -om te beginnen- een benefietconcert dat doorgaat op 3 november 2018 in zaal Solleveld (St-Martens-Bodegem).

Eén van de volgende vragen was: welk doel willen we steunen? Ons oog viel op het project “OverStem Kanker” van de organisatie “Shout at cancer”. Dit is een koor onder begeleiding van dokter Thomas Moors. Hij wil als arts en muziekfanaat mensen zonder stembanden laten zingen om hun stem te verbeteren en om op deze manier hun zelfvertrouwen terug te winnen en hen op een positieve manier in de aandacht te brengen.

Wij hebben echter het minder goede nieuws gekregen dat we hun organisatie niet kunnen steunen via de Warmste Week van 2018 omdat ze nog niet lang genoeg opgericht zijn (reglementair bepaald). Dit zal pas vanaf de volgende editie mogelijk zijn.

Op heel korte termijn moesten we een beslissing nemen. Na véél wikken en wegen hebben we beslist om het eerste idee van de Warmste Week voorlopig opzij te zetten, maar wel ons goed doel te behouden. 

We hebben namelijk een gezamenlijk ambitie: samen zingen, vrienden maken, plezier maken…

Als wij met het popkoor Maggie’s Melody daarenboven samen kunnen zingen om andere mensen met stemproblemen te helpen zingen, geven we onze passie door naar mensen in nood.

We hebben ervoor gekozen om dit project “Sing to Help to Sing” te noemen. Een mooie samenvatting van ons doel als vriendengroep en koor.