Biografie

Magalie Gelin is met een grote onderscheiding afgestudeerd aan The Academy Of Contemporary Music (Guildford, UK) met een bachelor in hedendaagse zang. Als thesis heeft ze de technieken van a capella muziek onderzocht aan de hand van de volgende onderzoeksvraag: ‘What are the techniques of contemporary vocal arranging for mixed group collegiate a cappella in the U.S. and have the techniques evolved from Deke Sharon’s original format?’

 Dankzij haar grote passie voor koren en harmonie heeft ze al in verschillende internationale en nationale koren gezongen, waaronder het Studio100 koor onder begeleiding van Kristof Aerts.

Tijdens haar studies heeft Magalie de a cappella groep ‘The Electrolites’ opgericht. Samen met 11 getalenteerde zangers is zo haar debut EP ‘Treble in Paradise’ tot stand gekomen.

Naast het oprichten van haar koor “Popkoor Maggie’s Melody” en het mede-oprichten van “Popkoor Zwart op Wit”, waar ze van 2016 tot 2018 dirigent was, heeft Magalie ook les gegeven bij AllStar Choir & Choir Bells in Engeland en de Popacademix (Halle). Bij Wisper geeft ze ook als gastdocent zangworkshops voor volwassenen.

Sinds september 2018 assisteert Magalie Xander Tillon bij Showkoor AMUSE. Hier gaat ze aan de slag als vocal coach, helpt ze bij het leiden van koorrepetities en schrijft ze mee aan de koorarrangementen.

Als oprichtster van haar eenmanszaak “Maggie’s Melody” wilt Magalie haar passie delen voor harmonie, a cappella & muziek en dat met pretoogjes en een immer op haar gezicht gebeitelde glimlach!

‘Spread harmony through harmony’ ~ Deke Sharon

                             Cover design by Estelle van Ravestyn